İçeriğe geç

Kullandığım Uygulamalardan Tavsiyeler

Last updated on 31/10/2022, Pazartesi

Merhaba, bu makalemde telefonumda ( Samsung A5 (2017) [A520F] ) kullandığım uygulamalardan bahsedecem. Belki işinize yarayacak bir uygulamaya denk gelir ve kullanırsınız. 🙂
Tabi aramızda Android kullanmayan kişiler illa olacak onlar için de bulabilir isem İOS kullanıcıları için App Store linkeri eklemeye çalışıcam.

Google Servisleri

  • Google Asistan : Sporda müzik dinlerken şarkı geçmek için kullanıyorum. ( “Next” komutu ile)
  • Chrome : Bir geliştiricide olmazsa olmaz tarayıcılardan biridir. (“view-source:[@link]” komutu ile sayfa kaynak kodunu kontrol ettiğim oluyor.)
  • Gmail : Maillerimi kontrol etmek için kullanıyorum. (Web siteye ait mail adreslerini de buraya eklediğim için tek pencerede tüm mailleri görüntüleyebiliyorum.)
  • Drive : Whatsapp için olmazsa olmaz yedeklemeler için kullandığım çözümdür.
  • Youtube : Teknoloji gündemini yakından takip etmek için birebir çözüm 🙂
  • Youtube GO : Son zamanlarda Youtube uygulamasının fazla kullanılmasından, ve önbellek sorunundan ötürü videolarda takılma, kasma olduğu için youtube ‘u artık buradan kullanıyorum diyebilirim. Ve bunu söylemeden geçmek istemem uygulamanın en iyi yanı (İzin veren youtube kanallarında) Videoları 3 farklı kalitede indirmenize olanak sağlıyor. Bu sayede telefonunuz da yer var ise seyahat ‘e çıkmadan önce burada izlediğiniz dizi, talk show, TV programları vs. indirebilir ve seyahatiniz sırasında izleyebilirsiniz.
  • Haritalar : Bir projede direkt konum gerektiğinde koordinatları buradan seçip. Projede kullanmak istediğim yerde kullanıyorum. Bazen de tatile gittiğimde belli konumları bulmak, kaybolmamak için kullandığım oluyor.
  • Çeviri : Anlamını bilmediğim kelime, cümleleri buradan tercüme ediyorum. Uygulama ayarlarında “Tap to Translate” özelliği sayesinde ör. Whatsapp konuşmasında bir ingilizce metin geçti. Metni kopyaladığınızda ekranın sağ kısmında (Tabi bunun yerini sürükleyerek değiştirebilirsiniz.) çeviri logosu çıkacak. Ona tıkladığınızda ekranda açılır pencerede çeviri ekranı sizi karşılayacak. Orada kopyaladığınız metnin çevirisini göreceksiniz.
  • Fotoğraflar : Pek buraya fotoğraf yedekleme huyum olmasa da şuanlık duruyor. Belki cihazlar arası resim aktarımı için kullanabilirim. (Hiç kullanmadı :D)
  • Analytics : Analytics web sitesine girdiğimde aldığım hata yüzünden mobil uygulama üzerinden takip ediyorum. (Artık hata almıyorum.)
  • Adsense : Web sitem için reklam almaya başladığımda kullanmak için şuanlık bekletiyorum 🙂

Samsung

  • Samsung Health : Spor yaparken kaç dk, km koştuğumu&yürüdüğümü ve daha birçok detayın bulunduğu sağlık takip uygulaması olur kendileri 🙂
  • Game Launcher : Oyunlarınızın ana menüde görünmesi bazen hoş olmuyor. (Bir de çok oyun var ise) Onun için bu uygulama sizin için oyunları indirdiğinizde otomatik (Ayarlar dan ayarladığınızda) olarak buraya taşıyor. Uygulamayı ben şahsen oyun oynar iken rahatsız edilmemek (Bildirimlerin ekrana düşmesini engelleyip. Üstte kalmasını sağlıyor. Bu sayede dikkatiniz dağılmıyor.) için kullanıyorum. Oyun içinde sol köşede (Tabi yine bu sürüklenebilir. Bunun için “Game Tools” uygulamasını yüklemeniz gerek.) çıkan oyun konsolu simgesine bastığınızda orada size oyun içinde Ekran dokunma kilidi, ekran kaydı almaya, ekran görüntüsü almaya yarayan 3 tuş ekliyor. Bunları ayarlardan (özellikle ekran kaydı için) en sevdiğim kısma gelelim İOS gibi uygulama için ekran kaydı almanıza olanak sağlıyor. (Yani direk uygulamada ne ses var ise o sesleri alıyor. Uzun aramalar sonunda sürekli mikrofon ile kayıt alan uygulama bulsam da bu benim için nimet niteliğinde oldu.)
  • Game Tools : Üstte biraz bahsettim aslında benim için olayı ekran kaydı alması
  • Samsung Pass : Uygulamalar ve Samsung Tarayıcı da şifre kaydetmenize yarayan bir uygulama tabi söz konusu şifre olunca güvenlik olarak telefonda yer alan parmak izi ile koruma sağlıyor.Bu sayede her önüne gelen bu uygulamaya girip sizin şifrenizi öğrenemiyor. 
  • Galaxy Fırsatları : Samsung marka, alt markaları ve anlaşmalı oldukları yerlerde size daha uygun fiyata fırsat sunan bir uygulama diyebiliriz. (Samsung Telefonlar için de indirim kuponları yer alıyor.)
  • Samsung Music : Benim için olmaz ise olmaz şey artık müzik oldu diyebilirim. Bu uygulama da Spotify ile yaptığı anlaşma ile uygulama içine spotify sekmesi ekledi. Bu sayede uygulama üzerinden ayarladığınız ekolayzer ayarı (varsayılan değil ise)  spotify hesabınızda ki müzikleri dinleyebileceksiniz. 
  • Smart Things : Evinizde destek sunan (çoğunlukla Akıllı Ev Sistemleri ) cihazlarda isteğinize göre senaryolar oluşturabileceğiniz. Ör. Evin kapısına Hareket sensör yerleştirdiniz. O hareket sensörü cisim algıladığında ışıkların kendiliğinden açılmasını sağlayabilirsiniz. Veya Sıcaklık sensörünüz var. Sıcaklık belirlediğiniz düzeye geldiğinde klimayı açmayı, kapatmayı, derece ayarı yapmayı vs. sağlayabilirsiniz.
  • Wifi Transfer : Bilgisayar ‘a da uygulamasını yüklediğinizde wifi üzerinden hızlıca veri transferi yapmanıza olanak sağlıyor.
  • Optik Okuyucu : Bu uygulama kamera ile belge taramanıza (resimden metine) olanak sağlıyor. Güncellemeler ile daha fazla özellik de geliyor.

Şimdilik ara veriyorum. Devam edicem. (12.09.2019 02.12)

Kategori:Yazı

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.